Debuutconcert uitverkocht!

Voor een uitverkochte kerk (580 bezoekers) en een enthousiast publiek debuteerde de Stichting Dutch Baroque afgelopen zaterdag 14 maart met de uitvoering van de  Johannes Passion van Johann Sebastian Bach.

De avond begon met een inhoudelijke toelichting op de Johannes Passion door Arie de Bruijn.

Dutch Baroque Vocal Consort en Dutch Baroque Orchestra onder leiding van artistiek leider en dirigent Gerard de Wit brachten, met medewerking van de solisten Maria Walburga Ippenberger, Andrew Hallock, Raphael Höhn, Jasper Leever en Jonathon Adams een indrukwekkende uitvoering van dit meesterstuk van Johann Sebastian Bach.

De solist Raphael Höhn verzorgde op zeer overtuigende wijze zijn rol als evangelist. Dit werd door het hele publiek als zeer aansprekend ervaren!

Het concert werd breed gedragen door ondernemers uit de regio. Zo werd het concert gesponsord door onder meer Rabobank Drechtsteden en A&P bv uit Zwijndrecht. Verder werden er een 20-tal advertenties geplaatst in het programmaboekje door ondernemers uit de regio.

De aanwezige burgemeester Dominic Schrijer toonde zich tijdens zijn toespraak in de kerk zeer betrokken bij dit Zwijndrechtse initiatief. Een ambitieus initiatief; zo wil de stichting ook op het gebied van educatie een belangrijke rol gaan spelen. Er wordt hard gewerkt aan een lesbrief voor scholen in de omgeving om kinderen op een enthousiaste manier kennis te laten maken met barokmuziek en op het Youtubekanaal van de stichting worden specifieke onderwerpen uit de barokmuziek toegelicht.

“De stichting bruist van energie en heeft nog veel meer mooie muzikale ideeën voor de toekomst.”  aldus burgemeester Dominic Schrijer.