Luthers Catechismus in Woord en Klank, Ouddorp

Johann Sebastian Bach is vandaag de dag één van de meest beluisterde componisten. De grootsheid van zijn muziek, in prachtige muzikale vormen gegoten, dwingt nog steeds grote bewondering af. Terecht kan men zeggen: Johann Sebastian Bach, wel geëvenaard, maar nooit overtroffen.
Neem nu de Orgelmis, om kippenvel van te krijgen.

KANTATA!

Er zijn concerten waar je gewoon heen moet….
Dutch Baroque geeft 3 november een vervolg aan het vorig jaar gestart jaarthema ‘KANTATA!’ in de Oude Kerk te Zwijndrecht. Dit jaar geplaatst in een breder perspectief. Naast cantates uit de Barok van Bach & Buxtehude wordt ook de CD ‘de vioolconcerten van J.S. Bach’ door het Dutch Baroque Orchestra gepresenteerd. Ook zal er een Rembrandt-expositie te bezichtigen zijn en wordt de muziek met die expositie gecombineerd. Kortom, Bach, de Bijbel en Rembrandt staan, geheel passend in ‘500 jaar reformatie’ centraal.
Dit ‘multimediaconcert is een unieke ervaring, een inspirerende avond om niet te missen!

Weihnachtsoratorium, Barneveld

Het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach (BWV 248) bestaat uit zes afzonderlijke, maar inhoudelijk verbonden cantates. De muziek is oorspronkelijk geschreven voor de kerstperiode, van kerst 1734 tot en met Driekoningen 1735. Bach zelf heeft zijn cantates dan nooit als één geheel achter elkaar uitgevoerd, maar slechts één cantate per keer als onderdeel van een eredienst. Tegenwoordig beleven we het Weihnachtsoratorium dan ook totaal anders dan de tijdgenoten van Bach.
Dutch Baroque kiest ervoor om in één concert – als opmaat voor de kerstdagen – wel alle cantates uit te voeren met daarin ondermeer het beroemde kerstlied ‘Ich steh an deiner Krippen hier’ (deel van de 6e cantate).

Weihnachtsoratorium, Zwijndrecht

Het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach (BWV 248) bestaat uit zes afzonderlijke, maar inhoudelijk verbonden cantates. De muziek is oorspronkelijk geschreven voor de kerstperiode, van kerst 1734 tot en met Driekoningen 1735. Bach zelf heeft zijn cantates dan nooit als één geheel achter elkaar uitgevoerd, maar slechts één cantate per keer als onderdeel van een eredienst. Tegenwoordig beleven we het Weihnachtsoratorium dan ook totaal anders dan de tijdgenoten van Bach.Dutch Baroque kiest ervoor om in één concert – als opmaat voor de kerstdagen – wel alle cantates uit te voeren met daarin o.a. het beroemde kerstlied 'Ich steh an deiner Krippen hier' (deel van de 6e cantate).