OPNAME VIOOLCONCERTEN J.S.BACH!

VIOOLCONCERTEN J.S.BACH! Een CD-project van Dutch Baroque

Helpt u ons dit project te realiseren?

Al tijdens mijn conservatoriumstudie had ik de wens om een eigen barokorkest op te richten. Deze wens werd extra gestimuleerd door Ton Koopman, waar ik de laatste Nederlandse leerling van ben. Eind 2014 heb ik het nog jonge barokorkest Dutch Baroque Orchestra opgericht. Het bestaat uit jonge vrienden die, evenals mijzelf, nog niet lang geleden het conservatorium hebben verlaten. Het Dutch Baroque Orchestra is een onderdeel van Stichting Dutch Baroque. Bij het uitvoeren van muziek uit de 17e en 18e eeuw is er één voor ons altijd terugkerende belangrijke componist: Johann Sebastian Bach. Velen zullen het eens zijn: zijn muziek wint! Dit was voor het orkest aanleiding om een opname aan hem te wijden. Zijn virtuoze vioolconcerten, waar er in totaal drie van overgebleven zijn, gaan wat betreft compositie en techniek verder dan welk componist ook! Ivan Iliev, de eerste violist, verdient een vermelding voor zijn fantastische prestatie. Deze opname zal door jeugdig elan, technisch kunnen en dynamische verscheidenheid doen verrassen! Naast de drie vioolconcerten klinkt het niet veel gehoorde Trippelconcert. In dit concert wordt elk instrument, inclusief de integere houten dwarsfluit uitgelicht. Voor het klavecimbel is een wel heel opmerkelijke virtuoze rol weggelegd.

Opname | Van 20 t/m 22 juni vond de opname plaats in de Oude Kerk te Zwijndrecht. Een prachtige ruimte waar het gekozen repertoire geheel tot zijn recht komt.

CD presentatie | De release van de cd willen we in 2017 vieren met een presentatieconcert. Er worden plannen voorbereid om de presentatie te combineren met een educatief programma ‘ensemble coaching’, voor liefhebbers en amateurmusici o.l.v. Nederlandse gerenommeerde internationale musici.

Financiering | Het plan voor het uitbrengen van een Bach-cd werd door vrienden van Stichting Dutch Baroque en in bredere kring warm ontvangen. Door dit enthousiasme heeft het project meer en meer vorm gekregen. We zijn alvast van start gegaan. Doordat een deel van de kosten gedekt is door donaties, kon de opname al plaatsvinden. Maar om de cd daadwerkelijk uit te brengen en de cd opname in de mooiste vorm te presenteren is extra geld nodig. Graag doe ik een beroep op u! Met €6700,- is dit project realiseren. Natuurlijk geven wij u graag iets terug! Kijk hieronder naar de lijst met tegenprestaties.

Namens het Dutch Baroque Orchestra, Gerard de Wit.

www.gerarddewit.nl
www.dutchbaroque.nl

Tegenprestaties:

€ 150 of meer
Een gesigneerde cd J.S. BACH VIOOLCONCERTEN en twee entree-bewijzen voor het presentatieconcert in de Oude Kerk te Zwijndrecht. Na afloop heffen we het glas op het project.

€ 20 of meer
Hartelijk dank voor uw bijdrage! U krijgt een digitale track van de cd J.S. BACH VIOOLCONCERTEN.

€ 40 of meer
Heel veel dank! U ontvangt de cd J.S. BACH VIOOLCONCERTEN.

€ 100 of meer
Als dank mag u naar Rijksmuseum Amsterdam met uw gezin. U ontvangt een gezinskaart (2 volwassenen en 2 kinderen t/m 18 jaar), en de cd J.S. BACH VIOOLCONCERTEN.

€ 250 of meer
Masterclass Klavecimbel of Orgel, voor jezelf of om cadeau te doen, en gesigneerde cd J.S. BACH VIOOLCONCERTEN.

€ 500 of meer
2 entreekaarten voor het cd presentatieconcert, na afloop Meet & Greet met wijn en 2 gesigneerde cd’s.

€ 1.500 of meer
8 entreekaarten voor vrienden/relaties voor het cd presentatieconcert of een ander concert naar keuze, voorafgaand diner voor twee personen, na afloop Meet & Greet met wijn en vermelding in het cd boekje.

€ 2.500 of meer
Entreekaarten voor het presentatieconcert. Een privéconcert voor vrienden en kennissen, gesigneerde cd’s en vermelding in het cd boekje, indien gewenst.