Audities Tenor & Bas za. 29 februari; Zangerspool Vocal Consort

Dutch Baroque is een nieuwe weg ingeslagen. Ons semi-professionele koor Dutch Baroque Vocal Consort werkt met een kernkoor vanuit een (verkleinde) basisbezitting 5S 5A 4T 4B. Daarnaast is er een zangerspool ontwikkeld. Poolzangers zullen bij grotere projecten of indien noodzakelijk toegevoegd worden aan het kernkoor

Met de komende audities wil Vocal Consort de pool van bekwame mannelijke zangers verder uitbreiden. We nemen in totaal maximaal 10 audities af, maximaal 5 zangers per stemgroep.

Ben jij die enthousiaste zanger die graag samenwerkt met professionele musici, een enthousiaste en gedreven dirigent en zet je je graag in voor het behalen van een hoog muzikaal niveau? Meld je dan aan voor de audities op zaterdag 29 februari 2020.

Het repertoire van het koor omspant de periode van ongeveer 1560 tot 1850 met speciale aandacht voor het programmeren van onbekendere werken uit de 17e en 18e eeuw. Het koor streeft naar de juiste balans tussen tekstuele helderheid en interpretatieve flexibiliteit, wat resulteert in bijzondere luisterervaringen. Muzikale hoogtepunten uit het bestaan zijn de uitvoeringen van de “Hohe Messe” (BWV 232) en van de “Johannes Passion” (BWV 245) van J.S. Bach. Ook nieuwe kerkmuziek gecomponeerd door Gerard de Wit wordt door het koor regelmatig uitgevoerd. CD’s daarvan zijn te bestellen op de website www.dutchbaroquerecords.nl.
Er wordt gerepeteerd op dinsdagavond 3x in de maand.

Momenteel werkt het koor aan de Johannes Passion van J.S. Bach voor 4 concerten in Vlissingen, Amersfoort, Deventer en Zwijndrecht.

Is jouw belangstelling gewekt, meld je dan aan voor een auditie op 29 februari 2020, via het aanmeldformulier op deze website.

Messiah versie 1741 Voorthuizen
Dutch Baroque Orchestra & Vocal Consort