Audities SATB za. 26 oktober; Vocal Consort slaat nieuwe weg in

Per 1 september 2019 heeft Dutch Baroque gekozen voor een nieuwe weg. Dutch Baroque Vocal Consort werkt vanaf heden met een kernkoor vanuit een (verkleinde) basisbezitting 5S 5A 4T 4B.

Met de komende audities wil Vocal Consort een pool van bekwame zangers samenstellen, die bij grotere projecten of indien noodzakelijk toegevoegd zullen worden aan het kernkoor.

Ben jij die enthousiaste zanger die graag samenwerkt met professionele musici, een enthousiaste en gedreven dirigent en zet je je graag in voor het behalen van een hoog muzikaal niveau? Meld je dan aan voor de audities op zaterdag 26 oktober 2019.

Het repertoire van het koor omspant de periode van ongeveer 1560 tot 1850 met speciale aandacht voor het programmeren van onbekendere werken uit de 17e en 18e eeuw. Het koor streeft naar de juiste balans tussen tekstuele helderheid en interpretatieve flexibiliteit, wat resulteert in bijzondere luisterervaringen. Muzikale hoogtepunten uit het bestaan zijn de uitvoeringen van de “Hohe Messe” (BWV 232) en van de “Johannes Passion” (BWV 245) van J.S. Bach. Ook nieuwe kerkmuziek gecomponeerd door Gerard de Wit wordt door het koor regelmatig uitgevoerd. CD’s daarvan zijn te bestellen op de website www.dutchbaroquerecords.nl.

Momenteel werkt het koor aan de Messiah van G.F. Handel voor 4 concerten in Vlissingen, Geertuidenberg, Voorthuizen en Zwijndrecht.

We nemen in totaal maximaal 12 audities af, maximaal 3 zangers per stemgroep. Is jouw belangstelling gewekt, meld je dan aan voor een auditie op 26 oktober 2019, via het aanmeldformulier op deze website.