Audities uitgesteld, vacature baszanger kernkoor Dutch Baroque Vocal Consort

Audities uitgesteld
De audities die op 6 juni gepland stonden worden uitgesteld naar zaterdag 26 september 2020. Mensen die zich opgaven kunnen dan ook hun auditie doen.

In deze nare tijd blikken we vooruit voor een nieuwe auditieronde op zaterdag 26 september 2020. Wij houden ons i.v.m. Corona aan de dan geldende voorschriften.

Voor het semi-professionele kernkoor Dutch Baroque Vocal Consort, dat werkt met een basisbezitting 5S 5A 4T 4B, hebben wij 1 vacature voor een baszanger. Ook de zangerspool breiden we uit zodat we bij grotere projecten en/of indien nodig zangers kunnen toevoegen.

Wij zoeken mannelijke en vrouwelijke zangers. We nemen in totaal maximaal 14 audities af, 7 voor mannelijke en 7 voor vrouwelijke kandidaten.

Ben jij een enthousiaste en bekwame zanger/zangeres en zou je graag willen werken in een uniek, dynamisch kamerkoor dat gespecialiseerd is in de uitvoering van Oude Muziek?

Je kunt voor de audities op zaterdag 26 september 2020 aanmelden via het aanmeldformulier op deze website. Geef bij je aanmelding eventueel voorkeur op voor planning in de ochtend of in de middag. Aanmelden kan tot uiterlijk 15 september. Er wordt gerepeteerd op dinsdagavond van 19.45-22.00 uur, 3x in de maand in de Oude Kerk te Zwijndrecht.

Meer informatie
Het repertoire van het koor omspant de periode van ongeveer 1560 tot 1850 met speciale aandacht voor het programmeren van onbekendere werken uit de 17e en 18e eeuw. Het koor streeft naar de juiste balans tussen tekstuele helderheid en interpretatieve flexibiliteit, wat resulteert in bijzondere luisterervaringen. Muzikale hoogtepunten uit het bestaan zijn de uitvoeringen van de “Hohe Messe” (BWV 232) en de “Mattheus Passion” van J.S. Bach. Ook nieuwe kerkmuziek gecomponeerd door Gerard de Wit wordt door het koor regelmatig uitgevoerd.