Vacature Alt, Tenor, Bas voor kamerkoor Dutch Baroque Vocal Consort.

Auditie
Dutch Baroque Vocal Consort, een semi-professioneel koor, dat werkt met een basisbezitting 5S 5A 4T 4B organiseert audities voor talentvolle koorzangers (alt, tenor, bas). Het koor staat onder leiding van barokspecialist Gerard de Wit.
De audities vinden plaats op zaterdag 12 maart 2022.

Als kandidaat beschik je over een grote dosis muzikaliteit, flexibiliteit, ervaring in ensemblezang (non-vibrato) en passie voor het oude muziekrepertoire. Zelfstandig instuderen ter voorbereiding op de repetities is een vanzelfsprekendheid. Het hoge niveau onderscheidt dit kamerkoor van vele anderen.

Aanmelden
Aanmelden kan tot uiterlijk 9 maart via het aanmeldformulier op deze website. Geef bij aanmelding eventueel voorkeur op voor ochtend of middag.

Repetities en locatie
Er wordt gerepeteerd op dinsdagavond van 19.30-22.00 uur, 3x in de maand in de Oude Kerk te Zwijndrecht. Momenteel staat de Mattheus Passion van J.S. Bach op de lessenaars, in een reconstructie naar de versie uit 1727. Concerten zijn op 1 en 2 april 2022.

Meer informatie
Het repertoire van het koor omspant de periode van ongeveer 1560 tot 1850 met speciale aandacht voor het programmeren van onbekendere werken uit de 17e en 18e eeuw. Het koor streeft naar de juiste balans tussen tekstuele helderheid en interpretatieve flexibiliteit, wat resulteert in bijzondere luisterervaringen. Muzikale hoogtepunten uit het bestaan zijn de uitvoeringen van de Hohe Messe (BWV 232), de Mattheus en Johannes Passionen van J.S. Bach en Messiah van Handel. Ook andere werken zoals Cantates of Motetten en nieuwe kerkmuziek gecomponeerd door Gerard de Wit worden door het koor regelmatig uitgevoerd.