Audities kamerkoor

Audities
Voor het semi-professionele kernkoor Dutch Baroque Vocal Consort, dat werkt met een basisbezitting 5S 5A 4T 4B, hebben wij een vacature voor een baszanger.

Ben jij een enthousiaste en bekwame zanger en zou je graag willen werken in een uniek, dynamisch kamerkoor dat gespecialiseerd is in de uitvoering van Oude Muziek?

Je kunt voor de audities op zaterdag 9 oktober 2021 aanmelden via het aanmeldformulier op deze website. Geef bij je aanmelding eventueel voorkeur op voor planning in de ochtend of in de middag. Wij houden ons i.v.m. Corona aan de dan geldende voorschriften. Aanmelden kan tot uiterlijk 7 oktober. Er wordt gerepeteerd op dinsdagavond van 19.45-22.00 uur, 3x in de maand in de Oude Kerk te Zwijndrecht. Momenteel werken we aan o.a. Dixit Dominus van Händel en het Magnificat van Vivaldi.

Meer informatie
Het repertoire van het koor omspant de periode van ongeveer 1560 tot 1850 met speciale aandacht voor het programmeren van onbekendere werken uit de 17e en 18e eeuw. Het koor streeft naar de juiste balans tussen tekstuele helderheid en interpretatieve flexibiliteit, wat resulteert in bijzondere luisterervaringen. Muzikale hoogtepunten uit het bestaan zijn de uitvoeringen van de “Hohe Messe” (BWV 232) en de “Mattheus Passion” van J.S. Bach. Ook nieuwe kerkmuziek gecomponeerd door Gerard de Wit wordt door het koor regelmatig uitgevoerd.